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기초영양학

영양학의 역사적 분석 2-4

by 뉴트리셔니스트 2020. 3. 4.
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5) 비타민의 발견

 

비타민류의 기원 또한 상당히 오래됩니다. 소위 비타민 결핍으로 인한 괴혈병의 존재는 이미 13세기경에 십자군의 이집트 원정 시대에 있었다는 것이 기록되었으며, 이것의 치료로 레몬즙과 신선한 과일, 채소 등의 ascorbic acid가 다량 함유된 식품을 사용하였습니다. 이 비타민이 계기가 된 것은 1906년에 Cambridge 대학에 Frederick G. Hopkins가 당질, 단백질, 지질, 무기질만으로는 동물의 성장을 증진시킬 수 없고, 우유에 들어있는 어떤 알코올 용해성 유기물질이 필요한 물질을 함유하고 있다고 보고한 때부터입니다. 후에 Osborn과 Mendel, McCollum과 Davis가 Hopkins의 학설을 보강하여 적어도 두 가지 인자가 있다는 것을 증명하였습니다.

 

 

즉, 소위 말하는 Mendel의 영양에 있어서의 '미량'이라는 것이고 이것에 관한 지식이 광범위하게 생리학자와 과학자의 실험에서 행하여져 비타민 연구의 시작이 여기서부터 확고하게 되었습니다.

 

1907년에 Holst와 Frohlich는 실험적 괴혈병의 발생에 성공하였고, 각기병의 발생은 백미식(흰쌀밥)만의 식사에서 기인한다는 것을 연구하였습니다. 199년 Funk가 쌀겨에서 항각기 성분을 추출하여 '비타민'이라고 명명하였습니다. 비타민의 발견은 이와 같이 영양학 진보에 대단한 계기를 만들어 주었습니다. 즉 다른 영양소의 화학 생리 기능에 관한 연구가 현저한 진보를 하였으며, 종래에 필수로 하였던 영양 성분 외에 새로운 필수 성분인 미지의 물질로 비타민이 크게 각광을 받고 영양학 발전에 박차를 가하게 되어쓰습니다. 비타민 연구는 그 후 많은 발전을 하여 비타민 물질로 알려져 있는 것이 20여 종이 되며, 이들의 생리적 기능의 규명 이외에도 그의 화학구조 결정 등 각종 비타민 합성이 이루어지게 되고, 질병의 예방 및 치료면에 있어서 큰 역할을 하게 되었습니다. 또 이에 따른 비타민의 작용 기전에 관한 연구 결과 체내에서의 영양소 대사에 중요한 작용을 일으키는 효소작용과의 관련도 확실하여져 현재에는 대부분의 비타민과 그의 유도체가 거의 효소작용과 관계되어 있습니다.

 

출처 : 기초영양학(수학사)

 

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5) Discovery of vitamins

The origin of vitamins is also quite old.,The existence of scurvy caused by so-called vitamin deficiency was already recorded in the Egyptian expedition of the Crusaders around the 13th century, and the treatment of this was the use of foods containing a large amount of ascorbic acid such as lemon juice, fresh fruit and vegetables. This vitamin was triggered in 1906 by Frederick G. Hopkins, who reported to Cambridge University that sugar, protein, lipid, and minerals alone could not promote animal growth, and that they contained substances that needed some alcohol-soluble organic matter in milk. Later, Osborn and Mendel, McCollum and Davis reinforced Hopkins' theory to prove that there are at least two factors.

 

So, what we call Mendel's nutrition, 'minority', and the knowledge of this was extensively conducted in experiments by physiologists and scientists, and the beginning of vitamin research has become firm here.

In 1907 Holst and Frohlich succeeded in the development of experimental scurvy, and the occurrence of each disease was attributed to the diet of white rice (white rice).,In 199, Funk extracted the antigonal component from rice bran and named it 'vitamin'; the discovery of vitamins created such a great occasion for nutritional progress. In other words, research on the chemical physiology function of other nutrients has made remarkable progress. In addition to the nutritional ingredients that were essential in the past, vitamins are widely spotlighted as unknown substances, which are new essential ingredients, and spurred the development of nutrition. Vitamin studies have been developed and known as vitamin substances have been studied in more than 20 species. In addition to identifying their physiological functions, various vitamin synthesis such as chemical structure determination has been performed, and it has played a major role in preventing and treating diseases. In addition, the study on the mechanism of vitamin action has confirmed the relationship between enzyme activity, which causes important action in nutrient metabolism in the body, and most vitamins and their derivatives are related to enzyme activity.

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