4) 무기질의 중요성에 대한 인식
무기질의 중요성에 대한 인식은 1840년 프랑스의 Charles J. Chossat가 비둘기의 골격이 완전히 발육하기 위하여서는 밀과 물만으로는 충분하지 않아 탄산칼슘을 첨가할 필요가 있다는 것을 보고함으로써 이루어졌다. 이것이 식사에 있어서 칼슘의 중요성을 설명한 최초의 것입니다.
1843년 프랑스의 J.B. Boussingault는 동물의 칼슘을 검사하여 이것을 확인하였습니다. 또 그는 1822년 남미의 여행에서 요오드를 넣은 식염을 섭취한 곳에서는 갑자기 갑상선염이 없지만, 보통 소금을 섭취하는 곳에서는 이 병이 많다는 것을 발견하였습니다. 그러나 요오드 과잉증이 나타나 그 후 이 요오드 요법은 유행하지 않았지만, 100년 후 Marine 및 Kimball에 의하여 극히 소량의 요오드를 섭취하는 것은 큰 효과가 있다는 것이 분명하게 되었습니다.
1839년 스웨덴의 화학자 Berzelius에 의하여 혈색소 중에 철이 존재하여 산소를 결합하는 작용을 하는 것이 증명되었습니다. 또한 1889년 Bunge는 우유만으로 기르면 빈혈이 된다는 것과 순수한 철과 소금만을 준다고 그 치료가 힘들다는 것을 발견하였습니다. 그 후 35년이 경과한 후 Wisconsin 대학의 Hart 등은 우유 빈혈이 채소, 양상추의 회분으로 잘 치유되는 것과, 회분 중의 미량의 동이 유효하다는 것을 확인하였습니다. 그 후 코발트, 아연 등의 중금속도 필수 성분이라는 것을 발견하여 미량의 무기질이 우리들의 영양에 중요한 역할을 한다는 것이 점차 분명하여졌습니다.
출저 : 기초영양학(수학사)
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3) Establishment of the concept of calories
By the beginning of the 19th century, the scientific community had established a method of defining elements such as carbon, hydrogen, and nitrogen in organic matter.
The protein metabolism process was identified by Liebig in the late 19th century, and his disciple Voit (1813–1908) established an experimental method for protein metabolism.,Before Liebig, French physiologist Magendi (1783–1855) first began researching various nutrients in foods supplied by energy vacancies. Liebig established organic chemical components of proteins, lipids, and sugars, but misinterpreted that the nutritional value of these nutrients depends on nitrogen content and its function. They also argued that balanced eating is a good combination of protein, a nitrogen-containing nutrient, and sugar and lipid, a calorie. In 1871, French scientist Dumas experimented with Liebig's hypothesis and suggested that there was an unknown important nutrient in natural foods, other than sugar, protein, and lipid.
The predicate, "balanced diet," presented at the end of the 19th century, was mainly talked about the importance of sugar, lipid, and protein, and the importance of minerals was known only to the fact that growth is achieved only if various kinds of minerals are mixed well when making a mixture of pure feed for growth.
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